Skip to Main Content

 

Klinisk ernæring i våtfôr − en ikke tilstrekkelig anerkjent ressurs

 

 

Som veterinærer ønsker vi alltid å gi den beste ernæringsmessige anbefalingen. Men hva hvis vi går glipp av tilfeller der kunden ønsker å høre alle alternativene, men senere blir skuffet over at flere alternativer ikke ble lagt frem? Dette er ofte tilfellet med våtfôr − spesielt klinisk hunde- og kattefôr.

 

På grunn av prisen kan det være vanskelig for en kunde å bytte fra et fôr de kjøper på butikken, til et klinisk fôr. I tillegg kan enkelte kunder være bekymret for om hunden eller katten deres kommer til å like smaken og konsistensen. Det er mye å tenke på. Men vi må huske at ernæring kan utgjøre en stor forskjell for mange tilstander og er uunnværlig for å forebygge noen av dem, spesielt urinveis-, nyre- og hudsykdommer. Og våtfôr spiller en svært stor rolle.

Tilfriskning kontra andre tilstander

På klinikken er våtfôr ofte førstevalget når pasienter er i rekonvalesens etter sykdom, skade eller kirurgi − som Prescription Diet i/d eller a/d for hunder og katter som er syke eller som har vært gjennom kirurgiske inngrep. Så hvorfor skyr vi unna våtfôr i andre tilfeller? Våtfôr er svært fordelaktig. Hill's har et bredt utvalg av konsistenser og smaker, kombinert med 100 % fornøydgaranti, så du trenger ikke å bekymre deg hvis kundene tror at hunden eller katten deres ikke kommer til å like det. 

Fordeler ved våtfôr

  • Smak. Alle fôr fra Hill's er høyst velsmakende, men mange hunder og katter elsker ganske enkelt fôr på boks og i porsjonsposer på grunn av dets fristende konsistens. Dersom hunden eller katten har en medisinsk tilstand som får den til å føle seg uvel, er det uhyre viktig å få den til å spise.
  • Variasjon.  Det finnes flere Prescription Diet-våtfôr – og spesialfôr kommer i en rekke ulike smaker og konsistenser (hermetikk, stuinger og porsjonsposer). Sørg for å spørre Hill's-representanten om hvilke alternativer som er tilgjengelige for pasientene dine.
  • Katter. Det anbefales at katter gis en blanding av våt- og tørrfôr. De blir lett glade i konkrete konsistenser. Hvis de fra ung alder får en rekke ulike fôrvarianter, vil det være enklere å skifte fôr dersom sykehistorien deres på noe tidspunkt dikterer noe annet.
  • Væskebalanse. Væskebalansen er uhyre viktig ved enhver sykdomstilstand, og våtfôr er en av de enkleste måtene å øke opptaket av vann og gjenopprette pasientens væskebalanse på.
  • Knytter bånd mellom hunder og katter og eierne deres. Vi vet at fôring er svært viktig for å knytte bånd mellom mennesker og hunder og katter, og eiere elsker å se hunden eller katten sin nyte maten. 

 

Væskebalanse er kritisk for å takle urinveisproblemer

I tillegg til generell væskebalanse er det noen tilstander der opptak av vann er ytterst viktig. Dette gjelder spesielt for katter. Huskatter utviklet seg fra ørkendyr og har derfor en tendens til å ha en svært konsentrert urin, som kan forverre urinveisproblemer, som Feline idiopatisk cystitt (FIC) og krystalluri. Opptak av vann er også uhyre viktig for hunder med blæretilstander, for å fortynne urin og effektivt skylle ut blæren naturlig. 

Våtfôr for hunder og katter i vekst

Det finnes kliniske fôr som er egnet for valper og kattunger i vekst, enten det er for langsiktig eller kortsiktig fôring. Hvis de er vant med å spise våtfôr, er det viktig å gi dem et alternativ som støtter utviklingsbehovene deres.

Hvorfor ikke tilby det?

Ikke vær redd for å snakke om fordelene og produktutvalget som er tilgjengelig. Fortell dem alltid om 100 % fornøydgarantien* til Hill's i tilfelle de har bekymringer. Neste gang du gir en anbefaling, tenk på våtfôr − det er virkelig en svært fordelaktig ressurs som ikke anerkjennes godt nok.

 

HillsVet-nettstedet viser hele produktutvalget av fôr, samt all informasjon om hovedfordelene. 

 

 

Forfatter:

Emma Goodman Milne, veterinær

Dr. Emma Milne ble autorisert som veterinær i 1996. Hun har jobbet på en smådyrklinikk i 12 år og som klinisk ernæringsrådgiver i 7 år. Hun er godt kjent for arbeidet sitt innen dyrevelferd og har skrevet ti bøker om hunder og katter.

 

 

 

 

 

 

*For kvalitet, konsistens eller pengene tilbake.