Skip to Main Content

Om oss

 • Hvem vi er

  Selskapet som ble inspirert av en førerhund

  I dag bærer Hill's™ Pet Nutrition på tradisjonen med omsorg som begynte i 1939 med en bemerkelsesverdig veterinær. Våre produktserier Prescription Diet™, Science Diet™, Ideal Balance™ and Vet Essentials™ tilbyr den besteernæringen som finnes Vi gjør en forskjell for mennesker og deres hunder og katter over hele verden.

   

  Hill's™-produktene fikk sin start i 1939. Dr. Mark L. Morris Sr. mente at visse helsemessige forhold hos hunder og katter kunne håndteres gjennom nøye sammensatt ernæring. Han var en visjonær innen veterinærmedisin og han fikk snart sjansen til å bevise teorien.

   

  En ung blind mann ved navn Morris Frank, spurte Dr. Morris om noe kunne gjøres for å redde førerhunden Buddy, som hadde nyreproblemer. Resultatet av Dr. Morris' innsats var den ernæringsmessige formuleringen som ble det første produktet i Hill's Prescription Diet-sortimentet av terapeutisk hundefôr, og verdens første fôr beregnet for nyreplager. Kort tid etter ble Hill's Pet Nutrition grunnlagt og området klinisk ernæring sprang til liv. Det første terapeutiske hundefôret utviklet seg til å bli Hill's™ Prescription Diet™ k/d™, som fortsatt selges i dag.

  Visjon dog

  Visjon

  Å gjøre ernæring til et fundament i veterinærmedisin.

  Mål

  Bidra til å berike og forlenge de spesielle relasjoner mellom mennesker og deres hunder/katter.

  Filosofi

  Vi mener alle dyr – din hund/katt og alle dyrene vi har omsorg for – bør bli elsket og tatt vare på i løpet av sin levetid.

  Hill's™ engasjement innen dyrevelferd

  Vi mener at godt dyrehold inkluderer riktig ernæring, god helse, daglig mosjonering og trening, og et berikende miljø med masse kjærlighet. Alle hunder/katter på Hill's™ Pet Nutrition lever i et slikt miljø. Dette gjør at vi kan utvilke vår ernæringsteknologi, slik at hunder og katter over hele verden får et langt og sunt liv. Våre gjennombrudd inne hunde-/katteernæring er banebrytende i bransjen, og vi har bygget vår virksomhet og vårt omdømme på å alltid praktisere etter de høyeste etiske standardene. MER

   

  Ernæringsmessig forskning og innovasjon

  Hill's™ har mer enn 150 veterinærer, ernæringsfysiologer og forskere over hele verden, som hver dag jobber for å utvikle nye og forbedrer eksisterende produkter som vil bidra til et langt, sunt og fullverdig liv for hunder og katter. Hill's sine forskere produserer mer enn 50 forskningsartikler og lærebokkapitler hvert år. De underviser ved ledende skoler innen veterinærmedisin over hele verden, slik at vi kan sette vår kunnskap og kompetanse inn i hvert Hill's™-produkt for deg.

   

  Våre fôrvarianter til hunder og katter er sammensatt for optimal balanse av næringsstoffer og beste smak. Vi er derfor nøye med mengder med fett og salt, som kan være skadelig over tid.

   

  Hill's™ har investert i langsiktig læring, teknologi og talentfulle forskeres om har hjulpet oss med å utvikle bransjeledende produktinnovasjoner. Disse har resultert i det mest omfattende utvalget av kliniske ernæringsprodukter for syke, utsatte og friske dyr. Din hund/katts velvære er vår belønning.

   

  Hill's™ Pet Nutrition Center i Topeka, Kansas, er et enestående senter som illustrerer vårt engasjement for å forbedre helsen til katter og hunder. I tillegg til en stab av veterinærer og sertifiserte spesialister innen ernæring og indremedisin. har vi også en "stab" av kjæledyr. Våre pelskledde medarbeidere kvalitetssikrer at hundene og kattene får den mest næringsrike og velsmakende maten. Boforholdene deres er av ypperste kvalitet med treningsområder, agilitybane og mange venner blant både mennesker og dyr. Hver hund og katt har sitt eget team som de utvikler et sterk bånd med, akkurat som du og hunden/katten. Lær mer om vårt engasjement for dyrevelferd.

   

  Våre produkter er blitt verdsatt av millioner av dyreeiere siden 1948, og derfor anbefaler veterinærer å mate hundene/kattene med Hill's sine produkter.

   

  Innovasjoner og produktideer

 • Pleie og omsorg

  Jakten på oppdagelsen som definerer oss

  I 1928 etablerte Dr. Mark L. Morris Sr Raritan Hospital for Animals i Edison, New Jersey. På denne tiden var dette ett av bare to små veterinærsykehus i USA. Dr. Morris mente at riktig ernæring kunne ha en positiv effekt på hundenes og kattenes helse. Han utviklet det første Prescription Diet™-fôret for å hjelpe en av Amerikas første førerhunder som led av en nyresykdom. Nå flere tiår senere arbeider Hill's™ Pet Nutrition for å gi flere hunder og katter lange og sunne liv. Les hele historien om Hill's Pet Nutrition.

  Historien om Hill's™ Pet Nutrition

  Vi mener at godt dyrehold inkluderer riktig ernæring, god helse, daglig mosjonering og trening,- og et miljø med mye kjærlighet. Alle hunder/katter på Hill's™ Pet Nutrition lever i et slikt miljø. Dette gjør at vi kan utvikle vår ernæringsteknologi, slik at hunder og katter over hele verden kan få et langt og sunt liv. Våre gjennombrudd inne hunde -og katteernæring er banebrytende i bransjen. Vi har bygget vår virksomhet og vårt omdømme på å praktisere de høyeste etiske standardene.

  I 1928 etablerte Dr. Mark L. Morris SR Raritan Hospital for Animals i Edison, New Jersey. På denne tiden var dette ett av bare to små veterinærsykehus i USA. Dr. Morris mente at riktig ernæring kunne ha en positiv effekt på hundene og kattenes helse.

  Hver eneste dag beviser vi at kvalitativ vitenskapelig teknologi og omsorgsfullt hunde-/kattehold er avgjørende for å berike hundens/kattens liv. Dette er grunnen til at Hill's™ bare støtter og utfører ansvarlig, omsorgsfull og human behandling av hundene og kattene. Alle studier utført eller støttet av Hill's™ – enten på Hill's™ Pet Nutrition Center eller eksternt i forbrukernes boliger, veterinærinstitusjoner eller andre steder, må overholde følgende strenge Hill's™-rutiner for å sikre eksepsjonell omsorg:

  Sent på 1930-tallet reiste Morris Frank, en ung blind mann, rundt i landet med sin førerhund for å promotere slike hunder. Dessverre led Schæferen Buddy av en nyresykdom, og Frank ba Dr. Morris om hjelp. Dr. Morris mente at sykdommen var resultat av dårlig ernæring, og han begynte å utvikle et nytt fôr for å hjelpe Buddy. Sammen med sin kone Louise, formulerte Dr. Morris et nytt hundefôr på kjøkkenet. Louise og tre andre kvinner fortsatte å lage maten i Morris-familiens kjelle,r og lagret den på Ball™-glass. Raritan Ration B var forløperen til Hill's™ Prescription Diet™ k/d™Canine, og er utviklet for hunder med nyresvikt og insuffisiens.

  Når vi studerer hvordan et næringsstoff absorberes, distribueres og taes opp i hundens eller kattens kropp, bruker vi bare forskningsmetoder som tilsvarer menneskelige ernæringsmessige eller medisinske studier. Hill's™ verken støtter eller gjennomfører studier som forårsaker smerte eller skader på hundene eller kattene. Dette er basert på troen på at det som er smertefullt for menneskene er også smertefullt for hunder og katter. De påfølgende årene utviklet samarbeidet mellom Dr. Morris og Hill Packing Company seg til å bli Hill's Pet Nutrition, og ekspanderte med nye produktvarianter av terapeutisk fôr. Prescription Diet™-sortimentet var født. Dr. Morris etablerte et forskningslaboratorium i Topeka i 1951 da fire Prescription Diet™-produkter hadde kommet på markedet.

  Vi utfører kun studier dersom det foreligger bevis for at vi kan forbedre helsen og velferden for hunder og katter. Disse studiene resulterer ofte i gjennombrudd i ernæringsmessige funn, og forbedrer således livene til millioner av hunder og katter. Dr. Morris' sønn, Dr. Mark Morris Jr, fortsatte å utvikle Hill's Pet Nutrition de neste tiårene. Dr. Morris Jr registrerte en etterspørsel etter konsekvent høykvalitetsfôr til bruk innen forskning. Derfor utviklet han et fôr for friske hunder og katter. I 1968 kom produktene i handelen gjennom veterinærer og andre profesjonelle. Produktene ble kalt Hill's™ Science Diet™. Utvalget har økt, og i dag inneholder serien mer enn 50 produkter tilpasset de ulike livsstadier og spesielle behov hos friske hunder og katter.

  Vi tilstreber kontinuerlig å finne måter å redusere avhengigheten av dyreforskning. Et betydelig antall av våre fôringsstudier utføres ved hjemmetester av hundene og kattene.. Våre veterinærer og ernæringseksperter er dyktige til å utvikle metoder som simulerer hundenes og kattenes systemer. For eksempel har vi utviklet og utgitt en matematisk formel basert på en ernæringsprofil som nøyaktig forutser pH-verdien i hunde- og katteurin uten dyreforsøk. I 1976 kjøpte Colgate-Palmolive Company Hill's Pet Nutrition. I dag er Hill's produkter tilgjengelige i 86 land rundt om i verden. Selskapets salg nådde 1 milliard dollar i 1999, og har bare vokst seg større siden dengang. Veterinærer rundt om i hele verden, både anbefaler og forer, sine egne hunder og katter med Hill's produkter fremfor andre merker. I dag inkluderer Hill's produkter mer enn 60 Prescription Diet™-merkevare og mer enn 50 Science Diet-merkevarer.

  For å forsikre våre hunde- og katteeiere om at produktene våre er trygge og effektive, støtter vi studier med hunder/katter med naturlige tilstander eller forekomst av sykdommer.. Vi deltar ikke i studier der kirurgisk eller ikke-kirurgiske metoder brukes til å opprette eller simulere et sykdomsforhold.

  På Hill's Pet Nutrition Center i Topeka, Kansas, finnes det en stab av veterinærer og andre sertifiserte spesialister innen ernæring og internmedisin som jobber med en flokk hunder og katter, for å utvikle sunt og velsmakende fôr. Hver hund/katt har et team som gir dem rene oppholdsrom, treningsområder, en agilitybane og andre menneske- og dyrevenner. Dette anlegget i verdensklasse huser også et fullt utstyrt veterinærsykehus sertifisert av American Animal Hospital Association (AAHA). Det betyr at sykehuset tilfredsstiller de høyeste standardene for dagens smådyrssykehus.

  Hill's™ Pet Nutrition Center og alle eksterne anlegg Hill™ støtter, må tilfredsstille eller overgå alle regulatoriske industristandarder for dyreomsorg. For alle studier ved eksterne fasiliteter, utnevner vi og finansierer personer som er ansvarlig for hver hund/katt sin omsorg, med nøkkeloppgaverr som inkluderer trening og et sosialt berikende miljø.

  Vårt engasjement i arbeidet med styrke og forlenge samarbeidet mellom mennesker og deres hunder og katter vil fortsette inn i det 21.århundre. Vi utvider våre produktlinjer internasjonalt, og likeledes våre enestående fasiliteter, og utvikler nye programmer for å holde hunder og katter sunne og glade.

  Vi publiserer resultatene av våre studier for å fremme kunnskap om ernæringsmessige helse, og for å unngå unødvendig gjentakelse av studier med hunder og katter.

  Hill's™ bruker bare data fra offentliggjorte studier, enten tidligere publiserte eller resultater som ble utført under Global Animal Welfare Policy.

  Hill's Pet Nutritions tidslinje

  Les Hill's historie gjennom årene!

  1939

  Morris Frank møter Dr. Morris Sr. på en lunsj og ber ham om å undersøke hans førerhund. Dr. Morris diagnostiserte nyresvikt. Han mente Buddy kunne hjelpes med et fôr han hadde utviklet, og han sender Mr. Frank hjem med Raritan Ration B. Dette fôret var forløperen for Prescription Diet™ k/d™ Canine og er utviklet for å hjelpe hunder med nyresvikt og insuffisiens. Dr. Morris pakker Raritan Ration B i glasskrukker.

  1948

  Dr. Mark Morris samarbeider med Burton Hill Packing Company for å pakke Canine k/d™, tidligere kjent som Raritan Ration B og Canine p/d™, tidligere kjent som Raritan Ration C. Dr. Morris etablerer et veldedighetsfond for smådyr som senere blir kjent som Morris Animal Foundation – et fond med fokus på dyrene, deres velferd og helse.

  1949

  Prescription Diet™ i/d™ utvikles for gastrointestinale lidelser hos hunder. Prescription Diet™ r/d™ utvikles for hunder med overvekt.

  1958

  Hill Packing Company etablere fabrikker i Kansas, South Carolina, South Dakota, Ohio, Arkansas, Massachusetts og Washington.

  1960

  Dr. Morris Sr. blir president i American Veterinary Medical Association (AVMA).

  1962

  Burton Hill dør og Richard L. Davis trer inn som administrerende direktør i Hill's™ Pet Nutrition.

  1964

  Prescription Diet™ h/d™ utvikles for hunder og katter med hjerteproblemer.

  1965

  Prescription Diet™ d/d™ utvikles for hunder og katter med dermatologiske plager assosiert med enkelte matallergier.

  1966

  Richard L. Davis dør og Don F. Hogue får jobben som adm. dir i Hill's™ Pet Nutrition.

  1968

  Riviana Foods kjøper Hill's™ Pet Nutrition og alle deres formler, kontrakter med Mark Morris Associates inngås for å utvikle nye.

  1968

  Dr. Mark Morris Jr. skaper Science Diet™-produktene for friske hunder og katter. Det første Science Diet™-produktet, Adult Maintenance, kommer på markedet.

  1971

  Prescription Diet™ c/d™ utvikles for katter med urinveisplager.

  1976

  Colgate-Palmolive Company kjøper Riviana Foods.

  1977

  Prescription Diet™ u/d™ utvikles for hunder med urinveisplager som resultat av kalsiumoksalat, urat og cystin.

  1979

  Science Diet™ Senior utvikles for geriatrisk velbehag.

  1981

  Bob Wheeler overtar som adm. dir i Hill's™ Pet Nutrition. Prescription Diet™ s/d™ utvikles for hunder med urinveisplager som et resultat av struvittoppløsning. Dette revolusjonerende nye produktet kan faktisk hjelpe kroppen til å oppløse visse typer blærestein hos hunder.

  1983

  Den første utgivelsen av læreboken Small Animal Clinical Nutrition lanseres. Medforfattet av Dr. Morris Jr, og skulle blir den første publiserte læreboken om ernæring for hunder og katter brukt av veterinærhøyskoler over hele verden.

  1987

  Prescription Diet™ w/d™ utvikles for hunder og katter som har behov av vektkontroll og lider av fiberresponsive sykdommer og fordøyelsesproblemer.

  1992

  Prescription Diet™ a/d™ utvikles for assistert fôring og restitusjon.

  1993

  Dr. Mark Morris Sr. dør, 92 år gammel.

  1994

  Prescription Diet™ t/d™ utvikles for munnpleie.

  1996

  Science Diet™ Large Breed Growth for valper utvikles.

  1998

  Prescription Diet™ n/d™ utvikles som det eneste terapeutiske fôret som klinisk dokumentert øker levetiden og livskvaliteten til hunder som får kreftbehandling.

  1999

  Hill's™ Pet Nutrition omsetter for 1 milliard dollar. Science Diet™ Hairball Control utvikles.

  2000

  Prescription Diet™ z/d™ utvikles for hunder og katter med matvareallergier. Science Diet™ Sensitive Skin og Sensitive Stomach utvikles.

  2001

  Prescription Diet™ b/d™ utvikles med en eksklusiv blanding av antioksidanter for å minske tegnene på aldring og forbedre læreevnen hos eldre hunder.

  2002

  Hill's Science Diet Shelter Nutrition-samarbeidet inngås.

  2003

  Prescription Diet™ m/d™ utvikles for katter som har behov for å gå ned i vekt og/eller har diabetes. Science Diet™Advanced Protection™ lanseres som et ekstraordinært varemerke med den høyeste andelen antioksidanter i hunde- og kattefôr på markedet.

  2005

  Prescription Diet™ j/d™ utvikles for hunder med bevegelighetsproblemer. Science Diet™ Indoor Cat lanseres.

  2007

  Dr. Mark Morris Jr. dør. Prescription Diet™ c/d™ Multicare Feline utvikles for katter med urinveissykdommer.

  Dr. Mark Morris Sr.

  Dr. Mark Morris Sr.

  Født i 1901 og grunnlegger av Hill's Pet Nutrition. En visjonær innen klinisk ernæring som mente at ernæring kan brukes til å hjelpe hunder og katter med visse sykdommer. I en tid da det meste veterinærarbeidet dreide seg om bondegårdsdyr, fokuserte han på hunder og katter og deres eiere, og han åpnet Raritan Hospital for Animals i Edison, New Jersey i 1928. Dette var det andre veterinærsykehuset for smådyr i USA.

   

  Dr. Mark Morris Sr. with dog in the lab

  Dr. Morris hadde nye ideer om sykdomsbehandling hos hunder og katter. Han arbeidet sammen med Dr. Jim Allison på Rutgers Universitys biokjemiske avdeling for å utvikle teknikker for diagnostisering av sykdommer hos små dyr. Han hadde noen nytenkende ideer som ikke alltid ble like godt mottatt, men Dr. Morris ble snart ansett som en ekspert på hunde- og kattefôr.

   

  Etter han begynte samarbeidet med Hill Packing Company i Topeka Kansas, som hermetiserte maten, etablerte Dr. Morris også et veldedighetsfond for smådyr. Morris Animal Foundation forsetter å finansiere forskning på smådyr og dyreliv, og deler også ut et stipend til veterinærstudenter. I dag er det verdens største ideelle stiftelse for forskning på smådyr og dyreliv, med midler som nærmer seg 50 millioner dollar siden starten i 1948.

   

   

  Science Diet bags

  Gjennom hele livet var Dr. Morris engasjert i smådyr. Han var den første presidenten for American Hospital Association (AAHA), og president i American Veterinary Medical Association (AVMA). Han ledet også en komité for å etablere ernæringsmessige standarder for hunde- og kattefôr, og dette arbeidet dannet senere grunnlaget som i dag brukes av Association of American Feed Control Officials (AAFCO).

  Dr. Morris døde i 1993, 92 år gammel.

   

   

   

   

  Dr. Mark Morris Jr.

  Dr. Mark Morris Jr.

  Dr. Mark Morris Jr., sønn av Hill's Pet Nutrition-grunnlegger Dr. Mark Morris SR, fortsatte arven etter sin far.

  an vokste opp i et hus hvor hans mor produserte farens Prescription Diet™-produkter, og Mark Morris Jr. besluttet seg for å fortsette det livslange arbeidet innen hunde- og katteernæring. Dr. Morris Jr registrerte en etterspørsel etter høykvalitetsfôr til bruk innen forskning. På den tiden var ernæring ikke nøye regulert, så forskerne hadde problemer med å opprettholde integriteten i sitt arbeid.

   

  Science Diet canned formula

  Som et resultat av dette utviklet Dr. Morris Jr. et fôr for friske hunder og katter. I 1968 kom produktene i handelen gjennom veterinærer og andre profesjonelle. Produktene ble kalt Hill's™Science Diet™. Utvalget har økt, og i dag inneholder serien mer enn 50 Science Diet-produkter og mer enn 60 Prescription Diet™-produkter tilpasset de mange ulike livsstadier og spesielle behov hos friske hunder og katter.

   

  Dr. Morris Jr. er allment kjent som far til smådyrs velvære og ernæring, og han jobbet også for å etablere standarder for fôring av dyr i dyrebutikker. Han ble medlem av American College of Veterinary Nutrition (ACVN), og forfattet en rekke publikasjoner om ernæringsmessig forvaltning av sykdom. Han har forelest verden rundt for praktiserende veterinærer, veterinærstudenter og dyreeiere. Dr. Morris Jr. var medforfatter av Small Animal Clinical Nutririon, den definitive læreboken for ernæring hos hunder og katter, og den mest brukte kilden til temaet rundt om i verde

   

  Small Animal Clinic Nutrition books

   

  Dr. Morris Jr. døde den 14. januar 2007 i en alder av 72.

 • Dyrevelferd

  Hill's™ engasjement innen dyrevelferd

  Vi mener at optimal velferd inkluderer riktig ernæring, god helse, daglig trening og et berikende miljø med masse kjærlighet. Alle hunder/katter på Hill's™ Pet Nutrition lever i et slikt miljø. Vi bruker kun barmhjertige, ikke-påtrengende metoder for å utvikle ernæringsmessig teknologi slik at hunder og katter over hele verden får et langt og sunt liv. Våre gjennombrudd innen hunde-/katteernæring er banebrytende i bransjen, og vi har bygget vår virksomhet og vårt omdømme på å alltid praktisere etter de høyeste etiske standardene.

   

  Hver eneste dag beviser vi at vitenskapelig teknologi og omsorgsfullt hunde-/kattehold går hånd i hånd, for å berike hundens/kattens liv. Dette er grunnen til Hill's™ bare støtter og utfører ansvarlig, omsorgsfull og human behandling av hundene og kattene. Alle studier utført eller støttet av Hill's™ – enten på Hill's™ Pet Nutrition Center eller eksternt i forbrukernes boliger, veterinærinstitutter eller andre steder – må overholde følgende strenge Hill's™-rutiner for å sikre utmerket omsorg:

   

  • Hill's™ deltar ikke i studier som svekker helsen til hunder og katter. Alle Hill's™-støttede studier er utformet for å opprettholde og forbedre dyrenes helse. Ingen studier utføres på hunder og katter som krever dødshjelp.
  • Når vi studerer hvordan et næringsstoff absorberes, distribueres, lagres og brukes i hundens eller kattens kropp, bruker vi bare forskningsmetoder som tilsvarer menneskelige ernæringsmessige eller medisinske studier. Hill's™ verken støtter eller gjennomfører studier som forårsaker smerte eller skader på hundene eller kattene. Dette er basert på at det som kan være eller er smertefullt for mennesker, også er smertefullt for hunder og katter.
  • Vi utfører kun studier hvor vi vet vi kan forbedre helsen og velferden for hunder og katter. Disse studiene resultere ofte i gjennombrudd i ernæringsmessige funn, og forbedrer livene til millioner av hunder og katter.
  • Vi forsøker hele tiden å finne måter å redusere bruke av dyreforskning. Et betydelig antall av hundene og kattene som deltar i våre fôringsstudier, er basert på hjemmetester. Våre veterinærer og ernæringseksperter er dyktige til å utvikle metoder som simulerer hundenes og kattenes systemer. For eksempel har vi utviklet og utgitt en matematisk formel basert på en ernæringsprofil som nøyaktig forutser pH-verdien i hunde- og katteurin uten dyreforsøk.
  • For å forsikre våre hunde- og katteeiere om at produktene våre er trygge og effektive, støtter vi studier med hunder/katter med naturlig forekommende sykdommer eller tilstander. Vi deltar ikke i studier der kirurgiske eller ikke-kirurgiske metoder brukes til å sette igang eller simulere et sykdomsforhold.
  • Hill's™ Pet Nutrition Center og alle eksterne Hill's™ støtter, må møte eller gjennomgå alle regulatoriske industristandarder for dyreomsorg. For alle studier ved eksterne fasiliteter, utnevner vi og lønner personer som er ansvarlig for hver enkelt hund/katt sin omsorg. Trening og et sosialt miljø er noen av nøkkelkomponentene våre.
  • Vi publiserer resultatene av våre studier for å fremme kunnskap om ernæringsmessig helse, og for å unngå unødvendig gjentakelse av studier med hunder og katter.
  • Hill's™ bruker bare data fra offentliggjorte studier som enten tidligere er publisert, eller var utført under Global Animal Welfare – retningslinjer.
 • Samfunnsengasjement

  Vårt mål er å bidra til å berike og forlenge de spesielle relasjonene mellom mennesker og deres hunder/katter, ved å gi den beste ernæringen i verden. Vårt engasjement for hunder og katter er ekstremt viktig for oss. Vårt eget Hill’s™ Food Shelter & Love™-program gir oss en mulighet til å praktisere våre løfter, slik at 7000 hjemløse hunder og katter får mat hver dag. Siden 2007 har Hill's™ bistått med over 200 000 adopsjoner ... og tallet bare vokser. Vi er stolte av å være del av dette programmet, som bringer hunder og katter sammen med sine nye eiere.